МЗС України звернулося до міжнародного співтовариства через Гриба

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест Росії щодо рішення по справі Павла Гриба і закликав світову спільноту засудити рішення Москви.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест Росії щодо рішення по справі Павла Гриба і закликав світову спільноту засудити рішення Москви.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на пресс-центр відомства.

За інформацією МЗС, Верховний суд РФ визнав законним вирок Грибу, якого засудили на 6 років колонії за нібито «заклики до тероризму».

«Це рішення російського суду, як і всі рішення про інших безпідставно засуджених в РФ громадян України, в очах всього світу є ще одним свідченням повної відсутності в Росії якого-небудь правосуддя і справедливості», - повідомляє міністерство.

Більш того, в МЗС заявили, що російський суд відхилив аргументи адвокатів про відсутність доказової бази та складу злочину в діях Павла і підтримав сфабриковані звинувачення.

Тому, МЗС закликав міжнародне співтовариство засудити неправомірне рішення російського суду щодо Гриба і вимагати безумовного звільнення всіх громадян України, яких тримають в заручниках на території Росії і в окупованому українському Криму.

Нагадаємо, Павла Гриба росіяни викрали 25 серпня 2017 року на території Білорусі. Юному українцю, хворому портальною гіпертензією, інкримінують «схиляння до теракту».

Раніше повідомлялося, Верховний суд Російської Федерації залишив у силі вирок українського політичного в'язня Павла Гриба, засудженого до 6 років позбавлення волі за підготовку «теракту на випускному вечорі в Сочі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: