ЄС знову звернувся до Росії з вимогою відпустити Гриба

Читать на русском
Представництво Європейського Союзу при ОБСЄ висловило стурбованість вироком українському політв'язню Павлу Грибу.

Представництво Європейського Союзу при ОБСЄ висловило стурбованість вироком українському політв'язню Павлу Грибу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Крим.Реалії».

Павла Гриба засудили до 6 років колонії. Для чого це РФ та що буде далі?Північно-Кавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив Павла Гриба до шести років ув'язнення, після чого політв'язень оголосив голодування.

У заяві йдеться, що ЄС очікує, що Гриб буде негайно звільнений і «отримає доступ до спеціального лікування, якого потребує».

«Українські лікарі повинні бути допущені до нього, як того вимагав Європейський суд з прав людини», - заявляють у представництві.

Нагадаємо, Грибу в п'ятницю 22 березня оголосили вирок. Російський суд призначив йому покарання у вигляді 6 років в'язниці за підготовку «теракту на випускному вечорі в Сочі».

Після цього Гриб заявив, що починає голодування. У росЗМІ повідомили, що політв'язня готують до переведення в окрему камеру в СІЗО.

За день до оголошення вироку Гриб виступив на суді з останнім словом та побажав українським патріотам в полоні з гідністю пройти випробування. В кінці промови він вигукнув: «Слава Україні!» і «Слава українській нації!».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: