Оголошення голодування загрожує життю Гриба – Денісова

Читать на русском
Омбудсмен зазначила, що в черговий раз закликала Москалькову втрутитися у процес для забезпечення належних умов утримання українця та надання медичної допомоги.

Оголошення голодування українським політв'язням Павлом Грибом загрожує його життю, адже політв'язень перебуває у критичному стані.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву українського омбудсмена Людмили Денісової в Facebook у вівторок, 26 березня.

Павла Гриба засудили до 6 років колонії. Для чого це РФ та що буде далі?Північно-Кавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив Павла Гриба до шести років ув'язнення, після чого політв'язень оголосив голодування.

Вона підкреслила, що українцеві необхідно додаткове медичне обстеження і подальша хірургічна операція.

«Я направила звернення та всі необхідні медичні дослідження, які підтверджують важкий стан Павла, до Уповноваженого із прав людини в РФ Тетяни Москалькової. Зараз вона володіє всією необхідною інформацією і знає, що ненадання необхідної медичної допомоги може призвести до фатальних наслідків для життя Павла», - написала Денісова.

Омбудсмен зазначила, що в черговий раз закликала Москалькову втрутитися у процес для забезпечення належних умов утримання українця та надання медичної допомоги.

Нагадаємо, Гриб 25 березня написав офіційну заяву про початок голодування, його готують до переведення в окрему камеру в СІЗО.

Також відзначимо, Грибу в п'ятницю 22 березня оголосили вирок. Російський суд призначив йому покарання у вигляді 6 років в'язниці за підготовку «теракту на випускному вечорі в Сочі». Після оголошення вироку українець заявив про початок голодування. У той же час він має серйозні проблеми зі здоров'ям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: