Верховний суд повністю відмовив у скарзі обвинуваченій судді ОАСК

Читать на русском
Обвинуваченій столичній судді відмовили в позові до Вищої ради правосуддя за рішення про продовження її відсторонення від посади.

Велика палата Верховного суду відмовила обвинуваченій в одержанні неправомірної вигоди судді Окружного адміністративного суду міста Києва Олені Власенковій у скарзі на рішення Касаційного адміністративного суду про відмову в позові до Вищої ради правосуддя.

Таке рішення 27 червня ухвалила колегія суддів Великої палати Верховного суду під головуванням Олександра Прокопенка, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Власенкова звернулася до Верховного суду як суду першої інстанції з позовом до ВРП, в якому просить визнати протиправним та скасувати її рішення про відсторонення судді від посади у зв'язку в притягненням до кримінальної відповідальності до набуття чинності вироку або закриття справи. У своєму позову вона стверджує про протиправне повторне застосування до неї такого заходу забезпечення кримінального провадження як тимчасове відсторонення її як судді від правосуддя за відсутності для цього підстав та умов, передбачених законом.

Вивчивши її доводи, Касаційний адмінсуд відмовив у задоволенні позову. У зв'язки з цим, вона подала апеляцію, проте Велика палата залишила скаргу без задоволення.

Нагадаємо, стало відомо, коли суд візьметься за обвинувачення Власенкової. Раніше САП направила до суду обвинувальний акт щодо судді ОАСК. Також НАБУ завершило розслідування справи про хабар їй.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: