Стало відомо, коли суд візьметься за обвинувачення судді ОАСК

Читать на русском
Наприкінці жовтня столичний райсуд почне розглядати звинувачення судді Окружного адмінсуду міста Києва.

Суд призначив на 29 жовтня підготовче засідання за звинуваченням в одержанні неправомірної вигоди судді Окружного адміністративного суду міста Києва Олени Власенкова.

Про це йдеться в розкладі Голосіївського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Підготовче засідання за обвинуваченням Власенкової відбудеться 29 жовтня о 11:30. Справу розглядатиме колегія у складі трьох суддів: Олександр Бойко (головуючий суддя), Олена Первушина та Дмитро Волігура.

Як відомо, 10 травня співробітники СБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили на одержанні неправомірної вигоди в розмірі 2000 доларів суддю Окружного адмінсуду Києва Власенкову. 3 серпня прокурори САП скерували до суду обвинувальний акт.

За версією слідства, суддя отримала хабар від представників ТОВ «Безпечні технології утилізації», які оскаржували анулювання Міністерством екології та природних ресурсів ліцензії на право ведення господарської діяльності з небезпечними відходами.

Суд лише з другої спроби обрав запобіжний захід Власенковій у вигляді застави в розмірі 140 тисяч гривень із покладанням низки процесуальних обов'язків. Також рішенням Вищої ради правосуддя її тимчасово відсторонили від правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: