НАБУ завершило розслідування справи про хабар судді ОАСК

Читать на русском
В Антикорупційному бюро анонсували відкриття матеріалів розслідування для судді столичного суду.

Детективи НАБУ завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою судді Окружного адміністративного суду міста Києва Олени Власенкової в одержанні неправомірної вигоди.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства, передає «Слово і Діло».

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили судді Окружного адміністративного суду міста Києва про завершення досудового розслідування за фактом отримання нею неправомірної вигоди. Їй надано матеріали слідства для ознайомлення», – сказали в Бюро.

Як відомо, Власенкову викрили 10 травня співробітники Служби безпеки України спільно з прокурорами САП. 11 травня їй повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Надалі, 24 травня суд обрав підозрюваній судді запобіжний захід у вигляді застави в розмірі понад 140 тисяч гривень і поклав на неї низку процесуальних обов'язків.

Рішенням Вищої ради правосуддя суддя тимчасово відсторонена від правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, підозрюваній НАБУ судді ОАСК продовжили запобіжний захід.

Раніше суд наклав арешт на майно Власенкової.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: