СБУ спіймала чиновника Борисполя на хабарі

Читать на русском
Чиновник вимагав з українського громадянина 800 доларів за безперешкодне проходження митного контролю в аеропорту. СБУ продовжує встановлювати особистості інших чиновників, причетних до вимагання.

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили на хабарі головного державного інспектора митного поста Бориспіль-аеропорт Київської митниці Державної фіскальної служби.

Про це повідомила пресслужба СБУ в середу, 24 липня, повідомляє «Слово і Діло».

«Оперативники спецслужби встановили, що чиновник вимагав від українського громадянина $800. За вказану суму зловмисник обіцяв чоловікові безперешкодне проходження митного контролю, зокрема з перевірки багажу під час прибуття авіаційним транспортом в Україну з однією з країн Східної Азії», - сказано в повідомленні.

Правоохоронці затримали митника в Києві під час передачі частки суми неправомірної вигоди в розмірі $400. Раніше співробітники СБУ задокументували отримання зловмисником першої частини хабара.

«Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину і обрання запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії щодо встановлення і притягнення до відповідальності інших посадових осіб, причетних до протиправної діяльності», - зазначили в спецслужбі.

Нагадаємо, що раніше керівництво іншого митного поста попалося на хабарах.

У ЗМІ також повідомлялося, що СБУ порушила справи на всіх кінопрокатників в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: