Голова РДА в Рівненській області погорів на великому хабарі

Читать на русском
Держбюро розслідувань спіймало на гарячому голову Рокитнівської РДА в Рівненській області в момент отримання ним хабаря в розмірі 100 тисяч доларів.

Держбюро розслідувань спіймало на гарячому голову Рокитнівської РДА в Рівненській області в момент отримання ним хабаря в розмірі 100 тисяч доларів.

Про це повідомила перший заступник голови ДБР Ольга Варченко в своєму пості в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Слідчі нашого Центрального апарату попередньо встановили, що чиновник, зловживаючи своїми службовими повноваженнями, незаконно надав в оренду 486 га землі підконтрольному йому приватному підприємству. Земля належала до незатребуваних земельних паїв Сновідовицької і Біловезької сільрад», - написала Варченко.

За її словами, чиновник обдурив підприємця, переконавши його, що отримати право на оренду землі він може тільки сплативши йому 300 тисяч доларів хабара. У результаті голова РДА збагатився на 110 тисяч доларів. А під час отримання другого траншу хабара в розмірі 100 тисяч доларів правоохоронці взяли чиновника на гарячому.

Однак це не єдине правопорушення голови РДА (16 липня він був звільнений з займаної посади президентським указом за хабарництво). Ольга Варченко також повідомила, що, надавати земельні ділянки в оренду чиновник уже не мав права, адже з січня 2019 року набули чинності зміни, за якими повноваження виділяти паї в оренду перейшли до сільрад.

Раніше в Києві на хабарі затримали головного податкового ревізора.

Також нагадаємо, ДБР розслідує можливу провокацію хабара судді ОАСК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: