У Києві на хабарі затримали головного податкового ревізора

Читать на русском
Прокуратура міста Києва затримала головного податкового ревізора на отриманні неправомірної вигоди.

Прокуратура міста Києва затримала головного податкового ревізора на отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на пресс-службу столичної прокуратури.

Як повідомляється, в правоохоронні органи звернувся представник приватного підприємства, який повідомив, що чиновник в категоричній формі вимагає від нього хабар за сприяння у якнайшвидшому проведенні позапланової перевірки даного підприємства та отримання позитивного висновку. Свої «послуги» ревізор оцінив в 1 тисячу доларів.

«В ході контролю за вчиненням злочину чиновника затримали в робочому кабінеті відразу після отримання ним грошових коштів», - йдеться в повідомленні.

Наразі затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального Кодексу України (одержання неправомірної вигоди посадовою особою). Також вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу і відсторонення від посади.

Нагадаємо, детективи НАБУ спільно з співробітниками СБУ затримали на отриманні хабара заступника голови Державної архівної служби. Чиновник в обмін на 10 тис. доларів неправомірної вигоди пообіцяв сприяння у працевлаштуванні особи у Фонд державного майна України.

Крім того, в Одесі на хабарі затримали керівника військкомату. Правоохоронці встановили, що чиновник зміг налагодити механізм отримання хабарів від призовників за видачу військового квитка про непридатність до проходження служби нібито за станом здоров'я.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: