Адвокат директора Інституту землеробства просив повернути заставу

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив адвокату підозрюваного керівника аграрного інституту у поверненні внесеної застави.
Віктор Камінськийфото: «Слово і Діло»

Суд відмовив у поверненні 576,3 тисячі гривень застави адвокату директора Національного наукового центру «Інститут землеробства» Національної академії аграрних наук України Віктора Камінського, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння 13,25 га землі під Києвом в Гатному.

Таке рішення 18 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляді відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Камінському визначили 576,3 тис грн застави. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з місця проживання без дозволу; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, а також здати закордонні паспорти.

Водночас пізніше суд відмовився продовжити дію цих обов'язків. Тому адвокат Камінського подав клопотання про повернення цієї застави, оскільки дія ухвали про обрання запобіжного заходу закінчилася, а нового запобіжного заходу його клієнту не обрано.

Вивчивши клопотання, суддя відмовила в його задоволенні. За її словами, з таким клопотанням до суду мав звернутися заставодавець, яким не є ані Камінський, ані його адвокат.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: