У РФ порушили шість справ на українських військових

Читать на русском
У російському відомстві звинувачують українських силовиків у жорстокому поводженні з цивільним населенням.

Слідчий комітет Російської Федерації порушив шість нових кримінальних справи проти українських військових через нібито обстріл ними цивільних об'єктів на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба СК РФ у вівторок, 23 липня, пише «Слово і Діло».

За версією російських слідчих, у період з 10 до 20 липня ЗСУ і Нацгвардія «провели численні артилерійські обстріли з важких видів озброєння» по об'єктах цивільної інфраструктури в «ДНР» і «ЛНР».

«Під вогонь артилерії потрапили Донецьк, Горлівка, Докучаєвськ, Первомайськ, а також селища Гольмівський і Золоте-5», - йдеться в повідомленні.

У Росії стверджують, що внаслідок цих обстрілів нібито загинули три жінки, ще десятеро осіб, у тому числі двоє дітей, отримали поранення.

«Пошкоджено будівлі дитячого садка, школи, кілька житлових будинків Донецька, а також споруди в інших населених пунктах», - заявляють у Слідкомі РФ, зважено не повідомляючи, звідки була отримана така інформація.

У Росії порушили шість кримінальних справ за статтею про жорстоке поводження з цивільним населенням, застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором РФ (ч.1 ст.356 КК РФ).

Нагадаємо, минулого тижня Слідком РФ порушив кримінальну справу стосовно лідера ОУН Миколи Коханівського. Громадянина України звинувачують у публічних закликах до здійснення терористичної діяльності з використанням Інтернету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: