Слідком РФ порушив три нових справи проти українських військових

Читать на русском
Російські слідчі вважають, що злочини були вчинені з огляду на вмотивовано політичні та ідеологічні ненависть і ворожнечу.

Слідчий комітет РФ порушив три нових кримінальних справи проти українських військовослужбовців через їхні дії на Донбасі.

Про це повідомила прес-служба відомства в четвер, 11 квітня, пишет «Слово і Діло».

В'ятрович прокоментував справу в Слідкомі РФДії Слідкому Росії голова Українського інституту національної пам'яті назвав далекими від будь-якого поняття права й історії.

У Слідкомі РФ стверджують, що 6 і 8 квітня 2019 року військовослужбовці Збройних сил і Національної гвардії України нібито провели прицільні артилерійські обстріли об'єктів цивільної інфраструктури в селищах шахти Трудовська, Старомихайлівка і Зайцеве, які контролюють сепаратисти «ДНР». У результаті обстрілу поранення отримали троє мирних жителів: жінки 37 і 79 років, а також 56-річний чоловік.

Про те, звідки були отримані такі «дані», російське відомство традиційно не повідомляє.

Російські слідчі вважають, що «злочини вчинено через мотиви політичної та ідеологічної ненависті і ворожнечі, спричинені відмовою визнати легітимність влади в Києві і бажанням створити власні адміністративно-територіальні утворення».

«За такими фактами Головним слідчим управлінням СК Росії порушено три кримінальних справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.356 КК РФ (жорстоке поводження з цивільним населенням; застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором РФ)», - говориться в повідомленні.

Раніше, у лютому, Слідком РФ порушив дві нових кримінальних справи проти українських військових через нібито обстріл силами ООС населених пунктів Донецької області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: