В'ятрович прокоментував справу в Слідкомі РФ

Читать на русском
Дії Слідкому Росії голова Українського інституту національної пам'яті назвав далекими від будь-якого поняття права й історії.

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович назвав неадекватною порушену в РФ справу проти нього «за фактом реабілітації нацизму».

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у четвер, 14 березня, в ефірі телеканалу Прямий.

Зокрема, В'ятрович назвав ці дії Слідчого комітету РФ «абсолютно неадекватними і далекими від будь-якого поняття права і історії».

«Мені важко сказати, на які конкретно дії виникла така реакція. Я думаю, що це, скоріше, пов'язано з тим, що РФ намагається створити собі монопольний образ борця з нацизмом і фашизмом, а відповідно ті, хто виступають проти РФ, називаються або «нацистами», або «фашистами» - це дуже стара технологія, вона використовувалася ще Сталіним після Другої світової війни, і її зараз намагаються використовувати в РФ», - додав він.

В'ятрович також відповів по суті звинувачень щодо нацизму.

«Мене порадувала згадка Нюрнберзького процесу в цих повідомленнях Слідчого комітету, особливо зважаючи на те, що саме в матеріалах Нюрнберзького процесу є документи, які як раз говорять про боротьбу ОУН і бандерівців проти нацистів, і це, звичайно, ті документи, які ніколи не друкувалися в російськомовних виданнях матеріалів Нюрнберзького процесу», - зазначив В'ятрович.

Нагадаємо, у четвер, 14 березня, Слідчий комітет Росії порушив справу щодо керівника УІНП В'ятровича «за фактом реабілітації нацизму».

Раніше Слідком РФ завів нові справи на українських військових через ситуацію на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: