Слідком РФ порушив справу проти лідера ОУН Коханівського

Читать на русском
Лідера ОУН звинувачують в організації погрому Російського центру науки і культури в Києві в лютому минулого року.

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії порушило кримінальну справу стосовно лідера ОУН Миколи Коханівського.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 18 липня, повідомляє прес-служба Слідкому РФ.

Відзначається, що громадянина України звинувачують у публічних закликах до здійснення терористичної діяльності з використанням Інтернету.

У Слідкомі заявили, що мають дані, ніби 18 лютого 2018 року учасники програми ОУН та інші українські націоналістичні організації «під керівництвом Миколи Коханівського напали на будівлю Російського центру науки і культури, закидали камінням фасад будівлі дипломатичної установи, розбили вікна, двері, завдали великої матеріальної шкоди, порушили режим роботи російської установи».

За цим фактом російські слідчі ведуть справу за статтею про напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом (ст. 360 КК РФ).

В ході розслідування цієї справи слідство нібито «отримало неспростовні докази» того, що Коханівський у лютому 2018 року поширив в Інтернеті відеозвернення, в якому «публічно закликав усіх бажаючих взяти участь в організованому під його керівництвом заході, в ході якого і було заплановано напад на Російський центр науки і культури». У Слідкомі заявляли, що направляли на адресу компетентних органів України запити про правову допомогу для детального встановлення всіх обставин події, «однак допомога російському слідству не надається, і, попри очевидність самих фактів вчинення злочинів і популярність конкретних осіб, причетних до них, радикали на Україні так і не притягнуті до відповідальності».

Там вважають це доказом того, що київська влада «протегує агресивно налаштованим українським націоналістичним угрупованням».

Раніше Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу стосовно голови Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимира В'ятровича.

Також Слідком РФ відкрив три нових справи проти українських військових.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: