Слідком РФ порушив дві нові справи проти українських військових

Читать на русском
У Російській Федерації порушили ще дві справи проти українських військових за фактом нібито обстрілів мирних жителів.

У Російській Федерації порушили ще дві справи проти українських військових за фактом нібито обстрілів мирних жителів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Слідчий комітет РФ.

Слідком РФ порушив сотні справ про злочини в УкраїніРосійським слідчим комітетом з 2014 року порушено 209 кримінальних справ, пов'язаних з військовими діями на окупованому Донбасі та інших українських регіонах.

Повідомляється, що російські слідчі відкрили ще дві справи нібито за жорстоке поводження з мирними жителями на Донбасі та застосування заборонених засобів і методів ведення війни. За даними слідства, українські військові 14 листопада нібито обстріляли цивільні об'єкти на вулиці Крилова в селищі Мар'ївка на окупованій території Луганської області.

Крім того, 15 жовтня українські військові з селища Травневе нібито з артилерії обстріляли селище Гольмовський. Російська сторона стверджує, що в результаті обстрілу поранення отримали два мирних жителя.

Зазначимо, Слідком називає мотивом української сторони нібито «ідеологічну ненависть, пов'язану з відмовою південного сходу України визнати легітимність чинної влади».

Нагадаємо, зазначені дії Слідкому РФ відбуваються не вперше. Раніше в російському відомстві неодноразово звинувачували українських військовослужбовців у «обстрілі», відкриваючи при цьому нові кримінальні справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: