Луценко провалив одразу три обіцянки – до кінця 2017 року передати до суду справи Азарова, Захарченка та Арбузова

Читать на русском
З такими темпами розслідування, як у Генпрокуратурі, фігуранти гучних кримінальних справ часів Революції Гідності ще не скоро потраплять за ґрати.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяв, що до кінця 2017 року до суду будуть передані справи екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова, екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Таку обіцянку він дав 22 вересня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«До кінця року будуть передані до суду справи Курченка, Азарова, Арбузова, Захарченка, Клименка», – написав генпрокурор на своїй сторінці в Facebook.

У відповіді Генпрокуратури на запит «Слова і Діла» (від 2 січня 2018 роки) йдеться про те, що 10 жовтня 2014 року ГПУ розпочала досудове розслідування кримінального провадження, зокрема за фактом створення Януковичем спільно з Азаровим, Захарченком та іншими особами злочинної організації під час протестів у 2013-2014 роках, що призвело до масових жертв серед протестувальників. Захарченку та Азарову повідомили про підозру за низкою статей КК України.

Також у листі повідомляється, що 14 грудня 2017 року генпрокурор передав до НАБУ для здійснення досудового розслідування матеріали кримінального провадження від 10.06.2015 за підозрою Азарова в скоєнні злочину, передбаченого статтею Кримінального кодексу «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 12 років.

Того ж дня до НАБУ передали ще одне кримінальне провадження від 18.05.2015 за підозрою Арбузова в скоєнні злочинів за двома статтями Кримінального кодексу: «Сприяння скоєнню злочину», а також «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Однак жодне з цих гучних кримінальних проваджень до кінця 2017 року до суду так і не передали.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Юрій Луценко дав 138 обіцянок, з яких 43 виконав, а 74 – провалив. Також генпрокурор розповів про свої досягнення та провали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: