Порошенко закликав не допустити реваншу проросійських сил

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко закликав не допустити реваншу проросійських сил в Україні, щоб не дати їм шанс перервати рух України до Євросоюзу та НАТО

Президент України Петро Порошенко закликав не допустити реваншу проросійських сил в Україні, щоб не дати їм шанс перервати рух України до Євросоюзу та НАТО.

Про це він сказав на урочистому зібранні з нагоди 150-річчя заснування товариства «Просвіта» в ході робочої поїздки до Львівської області, зраджує Слово і Діло.

Він акцентував, що високопоставлені чиновники ЄС, лідери країн-партнерів і союзників не раз відзначали, що за чотири роки Україна наблизилася до Євросоюзу більше, ніж за попередні двадцять три.

За його словами, на Брюссельському саміті НАТО цього року всі голови держав і урядів Альянсу, які брали слово, твердо закликали надати перспективу членства для України і Грузії.

«Геть від Москви!» - це безвіз, який є рубіконом, остаточне «прощай» Російській імперії і Радянському союзу, зазначив він.

«Геть від Москви!» - це Томос. «Геть від Москви!» - це сильна українська армія. «Геть від Москви!» - це відмова від російського газу. «Геть від Москви!» - це україномовний культурний продукт», - додав Порошенко.

Рада розірвала договір про дружбу між Україною та РФ: як голосували нардепиДоговір про дружбу між Україною та Росією припинить дію з 1 квітня 2019 року. Хто в Раді підтримав це рішення – на інфографіці.

І підкреслив, що тільки членство в Європейському Союзі і НАТО є незворотнім і остаточно гарантує нашу незалежність від Росії.

«На жаль, це чітко розуміють і наші вороги. Тому вони планують реванш на президентських і парламентських виборах, щоб заблокувати наше рух до Європи. А якщо пощастить - так ще і розвернути Україну назад», - сказав Порошенко.

Нагадаємо, в Держдепі бачать передумови для втручання РФ у українські вибори.

Як відомо, Україна розірвала договір про дружбу з РФ. Як голосували депутати - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: