Зеленський прокоментував новини та плітки щодо президентських кортежів

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський прокоментував інформацію про те, що напередодні його кортеж потрапив у ДТП.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував інформацію про те, що напередодні його кортеж потрапив у ДТП.

Про це повідомляє «Слово и Діло», з посиланням на повідомлення президента у Facebook.

«Останнім часом у соцмережах багато «зради» на тему того, що я обіцяв відмовитися від кортежів і не зробив цього. Повідомляю для всіх. Під час пересування президента дорогами України їдуть 2 автомобілі: президентський і автомобіль охорони. Іноді буває третій – із супроводжуючими особами, членами команди, охороною. Ці автомобілі зупиняються на всіх світлофорах, стоять у заторах, ніхто не вмикає «мигалок» тощо. Мабуть, тому фейсбук-спільноті так важко вивчити питання. Президент – такий самий учасник руху, як і всі», – написав Зеленський.

«Що стосується ДТП у Запорізькій області, то це неприпустимо. Якщо працівники УДО, які їхали на мікроавтобусі до Києва, порушили правила й будуть визнані винуватцями ДТП, вони будуть притягнуті до відповідальності. І слава богу, що всі залишилися живі. Щодо затору на Позняках, то давайте згадаємо: 11 липня був візит до Києва прем'єр-міністра Молдови Маї Санду. І проїзд високого закордонного гостя супроводжувався згідно з дипломатичним протоколом і міжнародними зобов'язаннями України. Відповідно, рух за маршрутом був тимчасово обмежений», – повідомив глава держави.

Нагадаємо, 14 липня мікроавтобус Volkswagen Transporter, в якому особовий склад Управління державної охорони України повертався з відрядження до місця постійної дислокації в Києві, потрапив у ДТП. Жертв немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: