Суд дозволив екс-директору авіаремонтного заводу виїжджати з Києва

Читать на русском

Столичний райсуд частково задовольнив клопотання антикорупційного прокурора про продовження обов'язків колишньому керівнику заводу.
Анатолій Буцанфото: «Слово і Діло»

Суд дозволив колишньому директору державного підприємства «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» Анатолію Буцану вільно пересуватися Україною.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Курова за результатам розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє журналіст «Слова і Діла» з зали суду.

Прокурор САП Борис Василенков просив суд продовжити обов'язки Буцана, а саме: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місць проживання та/або роботи; не відлучатися за межі Києва без дозволу; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Він також повідомив, що наразі досудове розслідування завершене і триває процес ознайомлення з матеріалами справи.

Прокурор додав, що обов'язки необхідно продовжити, оскільки існують ризики перешкоджання слідству. За словами прокурора, Буцан протягом 2017-2018 років 5 разів їздив за кордон, до того ж, він має достатньо грошей для переховування від слідства. Також екс-директор заводу може незаконно впливати на свідків у справі серед числа працівників «Авіакону», а, крім того, може спотворити, знищити або приховати речі, які мають значення для розслідування. Останній ризик Василенков обґрунтував тим, що Буцаном візувалися заднім числом договори про купівлю баків для гелікоптерів.

Своєю чергою перший адвокат підозрюваного зазначив, що більшості ризиків немає, оскільки досудове розслідування завершене, а значить Буцан жодним чином не може перешкоджати слідству іншим чином та спотворити, знищити або приховати речдоки, бо всі документи зберігаються в НАБУ. Також він просив суд дозволити його клієнти виїжджати хоча би в межах Київської області, тому що син Буцана проживає в Бучі.

Другий адвокат також додав, що підозрюваному іноді треба покидати Київ та область у зв'язку з виконанням службових обов'язків, як директора вертольотного підприємства, зокрема, до Кременчука.

Вивчивши матеріали та доводи обох сторін, суддя Курова клопотання задовольнила частково. Так, вона продовжила всі обов'язки, крім заборони не виїжджати за межі Києва.

Нагадаємо, суд обрав запобіжний захід підозрюваним у справі «Авіакону». Також суд пом'якшив домашній арешт екс-заступник директора держпідприємства. Раніше у НАБУ назвали кількість експертиз, проведених у справі «Авіакону».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: