Парубій спрогнозував терміни скликання нової Ради

Читать на русском
Перше засідання нового скликання парламенту може відбутися в кінці серпня - початку вересня.

Перше засідання нового скликання парламенту може відбутися в кінці серпня – на початку вересня.

Про це повідомив глава Верховної ради Андрій Парубій після того, як віддав свій голос на дільниці у Будинку офіцерів, передає «Слово і Діло».

За його словами, після оприлюднення офіційних результатів виборів, він ініціює створення робочих груп із підготовки першого засідання нової Ради.

«У нас передбачено 2 тижні на встановлення результатів виборів. З урахуванням того, що у нас можуть бути проблемні округи, весь цей термін можуть використовувати (на підрахунок голосів, - ред). Зі свого боку я, як тільки будуть оприлюднені офіційні підсумки виборів, ініціюю створення робочих груп із підготовки першого засідання нової Верхоной ради», - сказав Парубій.

За його словами, ці групи, зокрема, вирішуватимуть питання кількості комітетів нової Ради і розсадження депутатів у сесійній залі. Також Парубій запевнив, що готовий допомагати наступному спікеру Верховної ради за умови, якщо «це не буде людина відверто проросійських поглядів».

Відповідаючи на питання чи бачить він себе в президії нового парламенту, Парубій сказав, що спочатку треба дочекатися результатів виборів.

«Маю велику надію, що проукраїнські сили отримають у новому парламенті більшість», - додав він.

Нагадаємо, Парубій вже встиг проголосував на позачергових виборах до Ради.

Відзначимо також, п'ятий президент України Петро Порошенко і лідер партії «Європейська Солідарність» проголосував на парламентських виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: