Зеленський проголосував на парламентських виборах

Читать на русском
21 липня, в Україні проходять дострокові парламентські вибори. О 8:00 відкрилися виборчі дільниці для голосування

Президент України Володимир Зеленський проголосував на парламентських виборах.

Про це пише Слово і Діло.

У неділю, 21 липня, в Україні проходять дострокові парламентські вибори. О 8:00 відкрилися виборчі дільниці для голосування, які будуть працювати до 20:00.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час інавгурації заявив, що розпускає Верховну Раду восьмого скликання. У зв'язку з цим, були оголошені дострокові парламентські вибори, які призначили на 21 липня.

У ЦВК тоді повідомляли, що з наступного дня публікації указу президента про розпуск Верховної Ради, жодне судове рішення не зможе зупинити виборчий процес.

Рейтинги та ставки – останні прогнози щодо позачергових парламентських виборів-2019Ставки букмекерів майже збігаються з рейтингами соціологів, проте жодні прогнози не дають остаточної відповіді, яка з партій долає 5-відсотковий бар’єр, а яка – ні.

На виборах-2019 за місця у Верховній Раді IX скликання на 199 одномандатних виборчих (мажоритарних) округах поборються 3220 кандидатів: 1404 представляють 58 політичних партій і блоків, ще 1680 – самовисуванці.

За місця в багатомандатному окрузі поборються ще 2747 претендентів від 22 політичних партій різного спектру. Читайте детальніше просписки всіх партій, які намагаються потрапити в Раду.

Останні прогнози щодо виборів в Раду - за посиланням.

Як змінювалися прогнози соціологів по партіях, які зараз можуть вважатися прохідними до Верховної Ради, - за посиланням.

Хронологія виборчої кампанії - тут.

Нагадаємо, з програмами всіх партій, їх положеннями, списками та кандидатами в одномандатних округах можна ознайомитися в нашому розділі «Вибори».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: