В Україні настав «день тиші» перед виборами до Ради

Читать на русском
Згідно з виборчим законодавством, передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем ​​виборів.

В Україні 20 липня настав «день тиші» перед голосуванням на позачергових виборах до Верховної Ради, які відбудуться в неділю, 21 липня.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Соціологи та букмекери: як змінювалися прогнози на дострокові парламентські вибори у червні-липніЗа два дні до виборів букмекери приймають ставки, які суттєво відрізняються від тих, що були місяць тому. Соціологи теж не дуже прояснили ситуацію.
  Згідно з виборчим законодавством, передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем ​​виборів.   У частині 3 статті 57 закону про вибори народних депутатів України зазначено, що передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється.   Також забороняється проведення масових акцій від імені партій і кандидатів в депутати, розповсюдження агітаційних матеріалів, публічні оголошення про підтримку партією чи окремими кандидатами у депутати проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів.   При цьому дозволяється поширення інформації безпосередньо про саме проведення виборів, заклики взяти в них участь, роз'яснення законодавчих норм і порядку голосування.

Нагадаємо, в день виборів 132,5 тис. правоохоронців забезпечуватимуть порядок.

Також відзначимо, в МВС спрогнозували явку на парламентських виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: