З'ясувалося, скільки порушень поліція зафіксувала в «день тиші»

Читать на русском
Спікер Нацполіції також розповів про механізм дії правоохоронців, після того, як до відділку надходить дзвінок із повідомленням про порушення.

В Україні в «день тиші», 20 квітня, поліція зафіксувала 97 заяв і повідомлень, пов'язаних із виборчим процесом.

Про це в ефірі «112 Україна» повідомив спікер Нацполіції Ярослав Тракало, пише «Слово і Діло».

«День тиші» перед виборами: скільки триває, для чого запроваджений та що забороняєУ багатьох країнах скасували день тиші. Наприклад, у Молдові під час останніх парламентських виборів можна було оголошувати результати соцопитувань. Яка ситуація в Україні?

«Станом на 14:30 до поліції надійшло вже 97 заяв і повідомлень, пов'язаних із виборчим процесом. В основному зазначені факти стосуються незаконної агітації, а також підкупу виборців. За цим повідомленням відкрито одне кримінальне провадження, складено 5 адмінматеріалів, ще 74 звернення перебувають на розгляді», - повідомив Тракало.

Спікер Нацполіції також розповів про механізм дії правоохоронців, після того, як до відділку надходить дзвінок із повідомленням про порушення.

«Черговий, виходячи з отриманої первинної інформації, відправляє на місце наряд поліції, який проводить відповідну перевірку. Якщо така інформація підтверджується, її фіксують, на місце направляється слідчо-оперативна група, яка в подальшому приймає рішення про кваліфікацію справи. У разі, якщо це адміністративне правопорушення, поліція складає відповідні адмінматеріали і відправляє їх на розгляд суду, якщо кримінальна - слідчі вносять відповідні відомості до ЄРДР», - пояснив Тракало.

Нагадаємо, що в суботу, 20 квітня, в Україні «день тиші» перед другим туром президентських виборів. У цей день, як і перед першим туром, законом забороняється будь-яка передвиборча агітація, щоб виборці могли визначитися зі своїм вибором без будь-якого впливу.

Раніше також повідомлялося, що за інформацією ЧЕСНО, в «день тиші» на вулицях залишилася прихована агітація.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: