У день виборів 132,5 тис. правоохоронців забезпечуватимуть порядок

Читать на русском
132,5 тис. співробітників Міністерства внутрішніх справ будуть забезпечувати правопорядок 21 липня в день виборів до Верховної Ради.

132,5 тис. співробітників Міністерства внутрішніх справ будуть забезпечувати правопорядок 21 липня в день виборів до Верховної Ради.

Про це повідомив Департамент комунікації МВС, пише «Слово і Діло».

«У день голосування буде задіяно 132,5 тис. співробітників МВС, включаючи оперативне чергування груп швидкого реагування, спецназівців і вперше - Єдину систему авіаційної безпеки МВС. Крім того, ми підсилюємо контроль державного кордону, протипожежні та піротехнічні підрозділи», - цитується в повідомленні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, всі підрозділи відомства працюють у посиленому режимі і готові прийти на допомогу і забезпечити захист і безпеку. Також він повідомив, що станом на 19 липня Нацполіція проводить розслідування в більш 6 тис. звернень щодо виборчої кампанії.

«Якщо Ви побачите, що хтось порушує ці правила - негайно повідомте членам виборчої комісії. Якщо ж Ви помітите порушення громадського порядку - зверніться до поліцейського, який несе чергування біля ДВК. Ви так само можете зателефонувати на гарячу лінію Ситуаційного штабу МВС: 0442549756 або відправити повідомлення на [email protected]», - підкреслив міністр.

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори відбудуться 21 липня. 24 травня стартував виборчий процес позачергових виборів до Верховної Ради. Реєстрація партій і кандидатів в депутати завершилася 24 червня. Всього ЦВК зареєструвала 5 845 тисяч кандидатів і 21 список політичних партій.

Раніше в МВС спрогнозували явку на парламентських виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: