Москалькова відкинула можливість обміну Вишинського

Читать на русском
Російський омбудсмен Тетяна Москалькова вважає, що пропагандиста Кирила Вишинського повинні відпустити без попередніх умов.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова вважає, що пропагандиста Кирила Вишинського повинні відпустити без попередніх умов.

За словами Москалькової, запобіжний захід Вишинському повинен бути змінений без будь-яких попередніх умов.

«Тим більше, що він сам категорично проти обміну, а його захист переконаний, що підстав для утримання під вартою журналіста немає», — цитує Москалькову Інтерфакс-Україна.

Раніше Москалькова заявила, що президент РФ Володимир Путін проти обміну Вишинського на українських моряків.

19 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ готовий обміняти Вишинського на українського режисера Олега Сенцова, їх обмін повинен пройти одночасно.

Подільський районний суд Києва розгляне справу Кирила Вишинського 19 липня.

Керівника РИА Новости-Украина Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року за підозрою в державній зраді.

Йому закидають участь в пропагандистських акціях в Криму навесні 2014 року, спрямованих на підтримку російської окупації півострова.

За це президент Росії Володимир Путін закритим указом нагородив громадянина України Вишинського медаллю за заслуги перед вітчизною.

Крім того, за даними слідства, після повернення до Києва він залучив своїх підлеглих до випуску матеріалів, що пропагують терористичні організації «Л/ДНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: