Верховний суд відмовився задовольнити касацію захисту Вишинського

Читать на русском
Верховний суд України відмовився задовольнити касаційну скаргу захисту керівника порталу РІА Новини України Кирила Вишинського.

Верховний суд України відмовився задовольнити касаційну скаргу захисту керівника порталу РІА Новини України Кирила Вишинського.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив його адвокат Андрій Доманський, передає Інтерфакс-Україна.

«Об'єднана палата Касаційного кримінального суду Верховного Суду відмовила в задоволенні касації», - повідомив агентству Інтерфакс-Україна адвокат Вишинського Андрій Доманський у понеділок.

За його словами, касація стосувалася рішення Апеляційного суду, згідно з яким було відмовлено у відкритті провадження щодо оскарження законності затримання.

Адвокат повідомив, що повний текст рішення суду буде оприлюднено 3 червня, тому поки що не відомо, чим суд мотивував рішення.

Крім того, як розповів Доманський, на засіданні в понеділок Вишинський перебував у скляному боксі, оскільки суд відмовив у клопотанні захисту про те, щоб Вишинський на засіданні був присутній поруч зі своїми адвокатами, що, на переконання адвоката, є порушенням прав Вишинського.

15 травня 2018 року співробітники Служби безпеки України затримали в Києві К.Вишинського. Тоді спільно з прокуратурою АР Крим вони провели слідчі дії (обшуки) в офісі РИА Новости-Украина в Києві. К.Вишинському оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня Вишинського привезли до Херсона, де 17 травня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Херсонський суд уже кілька разів продовжував К.Вишинському термін тримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: