Білорусь порушила справу проти керівництва «Мотор Січі»

Читать на русском
Генпрокуратура Білорусі порушила кримінальну справу проти колишнього генерального директора авіаремонтного заводу і посадових осіб Мотор Січі.

Прокуратура Білорусі порушила справу проти посадових осіб української компанії «Мотор Січ».

Представників українського авіаційного підприємства підозрюють у перевищенні повноважень, що спричинило для підприємства з Білорусі тяжкі наслідки. Про це повідомила прес-служба білоруського відомства, пише «Слово і Діло».

Обіг акцій «Мотор Січі» призупинили вже дві біржіФондові майданчики Українська біржа і ПФТС ухвалили рішення про призупинення обігу акцій запорізької «Мотор Січі».

Так, управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Генеральної прокуратури Білорусі провело перевірку Оршанського авіаремонтного заводу, мажоритарним акціонером якого є українська «Мотор Січ».

Під час перевірки був проведений огляд приміщень українського представництва «Мотор Січі» в Білорусі, вилучені документи, що стосуються діяльності українського інвестора на території Білорусі.

За результатами перевірки Генпрокуратура Білорусі порушила кримінальну справу проти колишнього генерального директора авіаремонтного заводу і посадових осіб «Мотор Січі» за ознаками злочину, передбаченого статтею «Перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки».

За даними слідства, посадові особи завдали білоруському заводу збитків у особливо великому розмірі, а також суттєву шкоду його інтересам. Справу передали до Слідчого комітету Білорусі, однак прізвища українських чиновників не називають.

В українській компанії «Мотор Січ», якій належать близько 60% акцій Оршанського авіаремонтного заводу, ситуацію поки не коментують.

Акціонером заводу також виступає білоруське підприємство «Системи інвестицій та інновацій».

Раніше «Мотор Січ» планувала на потужностях Оршанського авіаремонтного заводу організувати модернізацію вертольотів Мі-8.

Нагадаємо, що 23 квітня Служба безпеки України провела обшуки в «Мотор Січі». За даними СБУ, іноземні власники компанії здійснювали непряму концентрацію контрольного пакета акцій «Мотор Січі», оформленого на шість офшорних компаній і фізичну особу.

Правоохоронці заявляли, що контрольним пакетом «Мотор Січі» заволоділи іноземці, щоб перенести виробництво, передати технології та послабити Україную

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: