Дострокові місцеві вибори: чому нова Рада проголосує за

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Законного підґрунтя для перенесення місцевих виборів немає. Але Верховна Рада має право розпустити місцеві ради та призначити дострокові вибори.

Таку думку в своєму блозі висловив політтехнолог Олексій Голобуцький, передає «Слово і Діло».

Зважаючи на досвід із позачерговими парламентськими виборами, президент піде на перенесення місцевих виборів, проте причини для їх дострокового проведення немає, зазначив він.

«Нова Верховна рада проголосує за проведення місцевих виборів, далі буде подання до КСУ, кандидати реєструватимуться в підвішеному стані, але суд визнає, що все гаразд, і вибори відбудуться. Проте ніхто, крім правлячої партії, не буде до них готовий», – підкреслив ескперт.

На його думку, дострокові місцеві вибори потрібні для посилення рейтингу партії президента, який постійно падає.

Які рішення команди Зеленського юристи вважають суперечливими й до чого це призведеРозпуск ради, призначення Богдана, повернення Саакашвілі громадянства України та деякі інші рішення команди президента суперечливі з точки зору права. Чим це обернеться, ми спитали у юристів.

Він припустив, що до зими показники довіри до партії «Слуга народу» спадуть до 15-20%. Це нормальний сценарій для кожної владної партії.

«Партія Володимира Зеленського «Слуга народу», найімовірніше, матиме більшість у парламенті й захоче мати більшість й у місцевих радах, тим більше, якщо є така можливість», – резюмував Олексій Голобуцький.

Які рішення команди Зеленського юристи вважають суперечливими й до чого це призведе – за посиланням.

Також пропонуємо подивитись, як шостий президент працював у свій перший місяць каденції: скільки нових обіцянок дав, скільки обіцянок виконав, а скільки – провалив.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: