Перший місяць роботи: які обіцянки давали члени Адміністрації президента

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як українські політики виконують свої обіцянки. Новий глава держави Володимир Зеленський і його команда працюють цілий місяць. Якщо члени попередньої Адміністрації президента не були занадто публічними й обіцянок майже не давали, то нинішні постійно фігурують у ЗМІ. Подивимось, які зобов'язання вони взяли на себе за місяць.

У глави Адміністрації Андрія Богдана за місяць роботи є вже шість обіцянок: дві виконані, одна провалена й три ще в процесі. Богдан не виконав обіцянку про те, що АПУ оприлюднить відео зустрічі Володимира Зеленського з лідерами фракцій – у підсумку оприлюднили лише стенограму (ось це виконана обіцянка).

Крім того, Богдан пообіцяв, що АПУ не звертатиметься до Конституційного суду для оскарження закону про українську мову. Ще два зобов'язання стосувалися реорганізації Адміністрації президента: Богдан запевнив, що на це не витратять бюджетних коштів, а робота буде у форматі open space: «Ми плануємо переїзд до іншого приміщення, й там будуть скляні стіни, open space, будуть робочі групи, буде відкрита для спілкування територія, куди зможе зайти простий українець, в якусь частину, й побачити, що там не якісь небожителі, а прості українські громадяни, яких народ узяв на роботу тимчасово».

Одна виконана обіцянка є в Руслана Рябошапки. Наприкінці травня він говорив, що найближчим часом до Верховної ради буде внесений законопроект про відповідальність за незаконне збагачення. Президент вніс цю ініціативу 3 червня. Також заступник глави Адміністрації президент обіцяв подати електронну декларацію. «Слово і Діло» зараз чекає відповіді на запит з цього приводу.

Олексій Гончарук за місяць дав дві обіцянки: про те, що найближчим часом буде змінений формат роботи Національної ради з питань реформ, і про те, що президенту представлять план щодо поліпшення якості мобільного інтернету на дорогах і в сільській місцевості.

Єдина обіцянка Кирила Тимошенко – Адміністрація обов'язково переїде з будівлі на Банковій – імовірно, буде виконана. Нещодавно стало відомо, що Офіс президента активно планує переїзд на Європейську площу.

Нагадаємо, 20 червня президент України Володимир Зеленський підписав перший закон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: