У РФ відмовили українському консулу у зустрічі з Балухом

Читать на русском
Український консул отримав відмову у зустрічі з політичним в'язням Володимиром Балухом, на що українське посольство направило ноту Міністерству закордонних справ Росії.

Український консул отримав відмову у зустрічі з політичним в'язням Володимиром Балухом, на що українське посольство направило ноту Міністерству закордонних справ Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у повідомленні омбудсмена Людмили Денисової в Facebook.

Стан Балуха погіршився – омбудсменСтан здоров'я українського політв'язня Володимира Балуха різко погіршився. Йому постійно продовжують термін утримання в штрафному ізоляторі.

Як зазначила Денисова, вона 24 травня отримала відповідь на запит до міністра закордонних справ України по забезпеченню відвідування дипломатичними працівниками українського посольства політв'язня Володимира Балуха, що міститься в Тверській області.

«У МЗС мені повідомили, що український консул проводив зустріч з керівником колонії, де міститься Володимира. Представника посольства ознайомили з матеріалами перевірки «УМВС Росії» в Керчі, на підставі якої Балух нібито визнаний громадянином РФ. При цьому «російський паспорт» Балуха не було надано, тому що він так і не оформлявся. Консул також звертався до керівництва колонії, щоб йому дозволили зустрітися з Балухом, проте в цьому було відмовлено», - повідомила омбудсмен.

Вона нагадала, що Балух раніше повідомляв у листах активістці Українського культурного центру в Криму про те, що до нього не допускають українських консулів за нібито його російське громадянство.

Крім того, за інформацією МЗС, Володимира відвідувала 7 травня його адвокат Ольга Дінз. Вона повідомила про значне погіршення стану здоров'я українського політв'язня, на нього адміністрація закладу здійснює психологічний тиск, а також йому не надається медична допомога.

Балуху продовжили на 15 діб перебування в штрафному ізоляторі. Він з 29 березня перебуває у виправній колонії №4 російського міста Торжка в Тверській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: