Балуха знову перевели до штрафного ізолятора – правозахисник

Читать на русском
Українського політв'язня Володимира Балуха знову помістили до штрафного ізолятора  колонії в Тверській області РФ.

Українського політв'язня Володимира Балуха знову помістили до штрафного ізолятора колонії в Тверській області РФ.

Як пише «Слово і Діло», про це 20 червня у коментарі виданню «Крим.Реалії» повідомив єпископ Апостольської православної церкви (АПЦ) Росії, член Правозахисної ради Санкт-Петербурга Григорій Міхнов-Вайтенко.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

За його словами, про те, що Балух перебуває в ШІЗО, він дізнався при спробі передачі в коолонію посилки.

З якого числа перебуває Балух у штрафному ізоляторі йому невідомо.

Адвокат політв'язня Ольга Дінзе заявила «Крим.Реалі», що їй про це нічого не відомо. Вона повідомила, що планує поїздку до підзахисного 21 червня.

Нагадаємо, український політв'язень Володимир Балух з 29 березня перебуває у виправній колонії №4 міста Торжок Тверської області РФ.

Кількість політв'язнів українців у РФ перевищила 230 осібВідзначається, що жертвами переслідувань з боку російської влади стають опозиційні політики і громадські активісти, представники релігійних та національних меншин, ЛГБТ-активісти.

25 січня 2019 року підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив Балуху в умовно-достроковому звільненні.

У жовтні 2018 року «Верховний суд Криму» переглянув вирок засудженому до 5 років колонії Балух та скоротив термін вироку на місяць: до 4 років і 11 місяців колонії зі штрафом в 10 тисяч рублів.

Балух понад 200 днів тримав голодування, протестуючи проти вироку.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію: через прапор України, який майорів на подвір'ї його дому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: