Стан Балуха погіршився – омбудсмен

Читать на русском
Стан здоров'я українського політв'язня Володимира Балуха різко погіршився. Йому постійно продовжують термін утримання в штрафному ізоляторі.

Стан здоров'я українського політв'язня Володимира Балуха різко погіршився.

Як пише «Слово і Діло», про це в Facebook написала уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

Денісова повідомила, що Балуху постійно продовжують термін утримання у штрафному ізоляторі, хоча по російському законодавству він становить лише 15 діб.

«Володимира містять в ШІЗО колонії в жахливих умовах на воді та хлібі... В умовах штрафного ізолятора у Володимира Балуха значно погіршився стан здоров'я. У нього набрякли ноги, що може свідчити про проблеми з нирками», - зазначила Денісова.

Вона додала, що Балух в своєму листі активістці «Українського культурного центру» в Криму повідомив про те, що до нього не допускають українських консулів через нібито його російське громадянство, яке з'явилося у нього через кримську прописку. У зв'язку з цим Денісова звернулася до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з тим, щоб він доручив посольству України в Російській Федерації направити ноту до дипломатичної установи Російської Федерації з вимогою забезпечити особисту зустріч дипломатичному працівникові України з громадянином України.

Нагадаємо, 6 травня повідомлялось, що Балуху продовжили на 15 дібперебування в штрафному ізоляторі. Він з 29 березня перебуває у виправній колонії №4 російського міста Торжка в Тверській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: