Посольство США в Україні закликало РФ надати медичну допомогу Балуху

Читать на русском
Посольство США в Україні закликало Росію надати медичну допомогу українському політв'язню Володимиру Балуху.

Посольство США в Україні закликало Росію надати медичну допомогу українському політв'язню Володимиру Балуху.

Про це йдеться в повідомленні посольства в Twitter, пише «Слово і Діло».

«Ми закликаємо Росію надати терміново необхідну медичну допомогу політв'язню Володимиру Балух, стан здоров'я якого став важким після того, як його помістили до штрафного ізолятору і утримують там лише на воді та хлібі», - йдеться в повідомленні.

Раніше омбудсмен України Людмила Денісова повідомила, що стан здоров'я Володимира Балуха різко погіршився. Повідомлялося, що Балуха утримують у ШІЗО колонії на воді та хлібі. Крім цього, у нього набрякли ноги, що може свідчити про проблеми із нирками.

Нагадаємо, Володимира Балуха затримали 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ РФ стверджували, що знайшли в його будинку 90 патронів і декілька тротилових шашок. Сам Балух та його захисники стверджують, що його карають за проукраїнську позицію - у дворі його будинку був прапор України.

Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року і призупинив його на час етапування. За словами адвоката політв'язня Дмитра Дінзе, у Балуха після більш 200 днів відмови від їжі підозра на виразку або панкреатит.

Раніше повідомлялося, що до політв'язня Балуха не пустили консула.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: