Філарет попросив Авакова захистити Київський патріархат від ПЦУ

Читать на русском
Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет звернувся до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет звернувся до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням захистити віруючих і майно УПЦ КП від нової Православної церкви України.

Про це йдеться в зверненні, яке опублікував на сторінці в Facebook протоієрея Миколи Лагодича, передає «Слово і Діло».

«Вельмишановний Арсен Борисович! Після проведення Помісного Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату, який підтвердив право українського народу на незалежну Церкву із патріаршим управлінням, з боку представників Православної Церкви України були здійснені ряд відверто злочинних дій», - йдеться у зверненні, підписаному Філаретом.

Зокрема, в документі зазначається, що представники ПЦУ «силою, рейдерськи захопили» приміщення Свято-Феодосіївського монастиря, і в той же день «виселили архімандрита Андрія (Маруцака) за те, що він взяв участь у Помісному соборі» УПЦ КП.

Філарет зазначив, що приналежність монастиря підтвердило рішення Священного Синоду ПЦУ.

Також наголошується, що 21 червня представники ПЦУ «захопили приміщення Успенського храму на Пирогощі в Києві, котрий належить УПЦ КП».

«Звертаюся до вас, Арсене Борисовичу, як до міністра внутрішніх справ України з проханням захистити права і свободи віруючих українців православної церкви Київського патріархату, дати правову оцінку протиправним діям представників ПЦУ, гарантувати невтручання у внутрішнє життя УПЦ КП, виключити церковне рейдерство», - йдеться в зверненні.

Раніше Філарет звернувся до Зеленського за допомогою.

Також нагадаємо, Філарет відновив УПЦ КП і відрікся від томосу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: