У ПЦУ дозволили прихожанам сидіти в церквах

Читать на русском
Єдина помісна Православна церква України дозволила сидіти у храмах, але закликала вставати під час особливо важливих моментів богослужіння.

Єдина помісна Православна церква України дозволила сидіти у храмах, але закликала вставати під час особливо важливих моментів богослужіння.

Про це повідомили на офіційній сторінці ПЦУ в Facebook в п'ятницю, 21 червня, передає «Слово і Діло».

«У всіх наших церквах, зокрема в сільських, можна побачити спеціальні лавки, на яких можуть сісти всі, хто цього потребує або бажає. У храмах великих міст лавки і стільці зазвичай стоять тільки біля стін, щоб не зменшувати його місткість», - йдеться в повідомленні.

У ПЦУ підкреслили, що молитва - це спілкування з Богом, і це спілкування має бути перш за все щирим. Віруючих закликали заходити до храму в будь-який час і спілкуватися з Богом, як їм зручно. Проте, парафіянам варто вставати під час важливих моментів богослужіння - читання Євангелія або Євхаристійного канону.

«Стояння - ознака великої поваги; видатних осіб ми завжди вітаємо стоячи. Ми стоїмо під час виконання національного гімну, а також коли співаємо многоліття. Тому під час особливо урочистих моментів літургії будемо шанувати нашого Господа і Творця стоячи», - підкреслили в ПЦУ.

Нагадаємо, ПЦУ проведе Синод через відокремлення Філарета.

Також відзначимо, в ПЦУ закликали військових священиків не брати участь у соборі УПЦ КП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: