У Зеленського прокоментували візит делегації угорських посадовців на Закарпаття

Читать на русском
Візит делегації офіційних осіб Угорщини до Закарпатської області напередодні проведення парламентських виборів в Україні є неприпустимим.

Візит делегації офіційних осіб Угорщини до Закарпатської області напередодні проведення парламентських виборів в Україні є неприпустимим.

Як пише «Слово і Діло», про це під час брифінгу заявив заступник керівника Офісу Президента України Вадим Пристайко.

У МЗС України викликали на бесіду посла УгорщиниЗаступник міністра закордонних справ України Єгор Божок викликав посла Угорщини Іштвана Ійдярто в зв'язку з заявами угорського міністра закордонних справ Петера Сийярто.

Він нагадав, що МЗС України зверталося до угорських колег з проханням до закінчення парламентських виборів уникати кроків, які можуть розглядатися як завуальована підтримка певних політичних сил. Зокрема, це стосується зустрічі одного з народних депутатів України з прем’єр-міністром Угорщини.

«Мені здається, що у той момент, коли відбувається підготовка до виборів, можна було б, як сусідній і дружній державі, утриматися від таких поїздок. Саме така рекомендація була. На жаль, угорські колеги не почули нас і почали діяти волюнтаристськи. Ми – цивілізована країна і не забороняємо в’їзд, наприклад, міністру Сіярто, який сьогодні прибув до України», – зазначив Вадим Пристайко.

За словами заступника керівника Офісу Президента, міністру закордонних справ Угорщини Петеру Сіярто пропонувалося відвідати спочатку Київ, а потім з представниками України – Закарпатську область і провести там низку зустрічей.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто у вівторок, 16 липня, приїхав на Закарпаття.

Раніше, 4 липня МЗС викликало посла Угорщини через заяви Сіярто, який у Канаді заявив, що попередній президент України Петро Порошенко провів «антиугорську» політику.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: