Негода в Україні: в Івано-Франківській та Закарпатській областях усувають наслідки повеней

Читать на русском
Через погіршення погоди на заході України і подальших повеней на ранок 27 травня залишаються підтопленими кілька будинків.
Фото dsns.gov.ua.

Через погіршення погоди на заході України і подальших повеней на ранок 27 травня залишаються підтопленими кілька будинків.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

На заході України через негоду загинуло 2 людини - ДСНСВіце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко повідомив, що через негоду на західній частині України загинуло двоє осіб.

Повідомляється, що в Івано-Франківській області залишаються підтопленими 12 домогосподарств у Калуші, а також в селах Перевозець і Пнів. За даними ДСНС, рівень води в цій місцевості поступово спадає. Відзначимо, що всього в результаті сильних опадів в області підтопило понад 1.7 тис. будинків у 78 населених пунктах.

У Закарпатській області в даний час підтоплень житлових будинків та підвальних приміщень немає, в той же час залишаються підтопленими 400 га сільськогосподарських угідь.

Згідно з даними синоптиків, в Україні продовжиться підвищення рівнів води в річках. Зокрема, рівень води підніметься на річках басейну Західного Бугу у Львівській та Волинській областях. У Сокальському районі Львівської області вода може підтопити прирічкові населені пункти.

Нагадаємо, в понеділок, 27 травня, помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак відвідає Закарпатську область, щоб проконтролювати виконання указу президента щодо ліквідації наслідків НС.

20-23 травня внаслідок інтенсивних опадів в Івано-Франківській області в зону підтоплення потрапили 1 тис. 721 житловий будинок і 6 тис. 137 домогосподарств у 78 населених пунктах. Станом на ранок 26 травня підтоплень житлових будинків немає.

У Закарпатській області за той же період у зону підтоплення потрапили 114 житлових будинків, 574 підвальних приміщення, 610 домогосподарств, 1 тис. 988 га сільськогосподарських угідь, 170 га пасовищ. Залишаються підтопленими 79 підвальних приміщень житлових будинків, 153 двори, 492 га сільськогосподарських угідь, 52 га пасовищ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: