Раду зобов'язали закрити церкву МП в будівлі парламенту

Читать на русском
Суд санкціонував закриття храму Московського патріархату в будівлі Ради. Позов з такою вимогою подав один з народних депутатів.

Народний депутат Віктор Романюк через суд домігся закриття Свято-Володимирського храму УПЦ Московського патріархату, який розташований в приміщенні комітетів Верховної Ради.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в судовому реєстрі.

Романюк звернувся до Окружного адміністративного суду Києва і просив закрити церкву і визнати протиправною бездіяльність управління апарату Ради, який досі не припинив діяльність церкви УПЦ МП в приміщенні комітетів.

В обґрунтуванні своїх вимог Романюк зазначив, що функціонування церкви здійснюється незаконно і створює загрозу його життю та здоров'ю під час роботи в комітетах ВР.

Також нардеп стверджує, що у даної споруди немає документів про створення релігійної організації, а також дозвільних документів на переобладнання приміщення в адміністративній будівлі Ради.

Романюк заявив, що церкву створили ще в 2008 році, а в 2017 кабінет №713, де розташована церква, закріпили за нардепом Юрієм Мірошниченком. Мірошниченкові віддали кабінет під «Кімнату милосердя», але чим зумовлене рішення оформити його в релігійному стилі, в управлінні ВР не знають.

У лютому суд вирішив відкрити провадження у справі і розглянути його за спрощеними правилами без повідомлення учасників справи.

12 червня суд частково задовольнив позов і зобов'язав «управління адміністративними будівлями управління справами апарату Верховної Ради припинити діяльність церкви шляхом звільнення кабінету №713».

Раніше повідомлялося, що УПЦ МП заперечує в суді реєстрацію ПЦУ. Окружний адмінсуд Києва за позовом УПЦ МП відкрив провадження про «незаконність» реєстрації ПЦУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: