НАЗК склало адмінпротоколи щодо двох нардепів

Читать на русском
НАЗК зібрало докази, що підтверджують, що зазначені депутати мають особисту зацікавленість у розгляді судом цього подання.

Національне агентство з попередження корупції (НАЗК) встановило, що двоє нардепів Верховної Ради України - Дмитро Святаш і Ярослав Дубневич - реалізуючи свої депутатські повноваження, діяли у власних інтересах.

Про це повідомляє прес-служба антикорупційного відомства, пише «Слово і Діло».

«Зазначені особи вчинили дії і ухвалили рішення в умовах реального конфлікту інтересів: користуючись наданими їм депутатськими повноваженнями щодо права на конституційне подання, разом із іншими народними депутатами України вони звернулися до Конституційного Суду України з конституційним поданням, щодо якого у них є приватний інтерес» , - йдеться в повідомленні.

Зарплати антикорупціонерів: скільки в березні заробили очільники НАБУ, НАЗК та ДБРНайбільш високооплачуваним антикорупціонером став заступник директора НАБУ Анатолій Новак.

Зокрема, мова про підписання Святашем і Дубневичем конституційного подання від 10 липня 2018 року про невідповідність Конституції окремих положень КПК України та закону, яке визначає повноваження АРМА (ЗУ «Про Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів»).

НАЗК зібрало докази, що підтверджують, що зазначені депутати мають особисту зацікавленість у розгляді судом цього подання.

«Встановлено, що правоохоронні органи здійснюють досудове розслідування кримінального провадження за фактом привласнення кредитних коштів АТ «УкрСиббанк», виготовлення і використання підроблених документів. У рамках розслідування було накладено арешт і передано в управління АРМА нерухоме майно та корпоративні права ряду підприємств, зокрема ТОВ «Легалплейс» і ТОВ «Укрбізнес ЛТД», засновником яких є дві юридичні особи: ТОВ «ФАВ-Україна» і компанія «Файмарк Рісорсіз корп», Панама. Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «ФАВ-Україна» є мати Дмитра Святаша», - наголошується в повідомленні.

Також депутату видавалися доручення, згідно з якими він є повноважним представником іншої компанії - «Файмарк Рісорсіз Корп», засновника ТОВ «Легалплейс» і ТОВ «Укрбізнес ЛТД», наділений повноваженнями керівника, неодноразово брав участь у загальних зборах учасників цих товариств і в ухваленні рішень, які стосувалися діяльності зазначених товариств.

«Щодо Дубневича було встановлено, що в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння понад 300 млн куб. м. природного газу НАК «Нафтогаз України» було накладено арешт і передано в управління АРМА цілісні майнові комплекси «Новороздільський ТЕЦ» і «Новояворівська ТЕЦ», що належать ТОВ «Енергія-Новий Розділ» і ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», кінцевим бенефіціарним власником яких є безпосередньо депутат», - йдеться в повідомленні.

Відповідно НАЗК вже склало протоколи про адміністративні правопорушення за частиною 2 статті 172-7 КУпАП та направило їх до суду.

Раніше НАЗК знайшло в фінзвітах кандидатів у президенти десятки порушень.

Також нагадаємо, НАЗК внесло приписи посадовим особам, в тому числі Кубіву і Гриневич.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: