Суд закрив провадження за адмінпротоколом НАБУ щодо заступника міністра фінансів

Читать на русском
Столичний райсуд не зміг вчасно розглянути адміністративний протокол Національного бюро на заступника голови Мінфіну.
Юрій Гелетій

Суд визнав винним заступника міністра фінансів Юрія Гелетія у наданні неповної відповіді на запит Національного антикорупційного бюро, але закрив провадження у зв'язку з закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Таке рішення 13 червня ухвалив суддя Печерського районного суду міста Києва Володимир Карабань за результатами розгляду протоколу НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

У рішенні вказується, що детектив НАБУ ще 22 жовтня 2018 року склав цей адмінпротокол. Згідно нього, НАБУ скерувало до Мінфіну запит у серпні 2018 року у кримінальному провадженні про можливе зловживання службовим становищем та заволодіння бюджетники коштами службовими особами державного підприємства «Укрмедпроектбуд» та комерційних фірм при закупівлі без належних тендерних процедур робіт та послуг із будівництва Охматдиту. Відповідь на цей запит НАБУ за підписом Гелетія була отримана лише 25 вересня, тобто з пропущенням строків у 3 дні, встановлених законодавством. Більше того, відповідь на цей запит була неповна. Так, у діях заступника міністра вбачається вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 185-13 КУпАПП (невиконання законних вимог посадовців НАБУ).

Своєю чергою адвокат чиновника заперечував проти визнання вини. Він вказував, що запит НАБУ стосувався обставин будівництва Охматдиту у 2015 та 2016 роках. Захисник додав, що у той період Гелетій не обіймав посади в Мінфіні, а тому йому не були відомі будь-які відомості щодо запитуваного питання. У зв'язку з цим запит НАБУ був переданий в роботу виконувачки міністра фінансів Оксані Маркаровій, а відповідальним за опрацювання запиту було визначено департамент фінансової промисловості Мінфіну.

Вивчивши матеріали, суддя Карабань визнав Гелетія винним, але закрив провадження у зв'язку з закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, НАБУ притягнуло до адміністративної відповідальності чиновника КМДА. Раніше суд відмовився штрафувати чиновника за протоколом НАБУ. Також суд не оштрафував свідка у ще одній справі «Вог Аеро Джету».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: