Суд відмовився штрафувати посадовця за протоколом НАБУ

Читать на русском
Суд не побачив підстав для накладання штрафу на посадовця, який відмовився відповідати Національному бюро на запит.
Сергій Хрустовський

Суд закрив адміністративне провадження щодо голови Авангардівської селищної ради Овідіопольського району Одеської області Сергія Хрустовського, який відмовив Національному антикорупційному бюро у наданні запитуваних документів.

Таке рішення 31 травня ухвалив суддя Овідіопольського районного суду Одеської області Євген Козирський за результатами розгляду протоколу НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

У протоколі детектив вказав, що 27 лютого на адресу Авангардівської селищної ради Одеським територіальним управлінням НАБУ було скеровано листа. У цьому листі НАБУ вимагало надати у встановлений законом строк інформацію щодо сплати внесків про пайову участь замовників будівництва ТОВ «Полімер-Граніт» та ТОВ «Касібус» у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Авангард Овідіопольського району Одеської області. Зокрема, орган просив вказати дати такої сплати та суми внесків, а також копій відповідних протоколів засідання комісії з визначення розміру пайової участі замовників будівництва у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Авангард.

Своєю чергою 11 березня до НАБУ надійшла відповідь від Авангардівської селищної ради, якою відмовлено Одеському теруправлінню у наданні запитуваних листом документів. Таким чином, як вважає детектив, селищний голова Хрустовський вчинив адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 185-13 КУпАП (невиконання законних вимог посадовців НАБУ).

Під час засідання адвокат Хрустовського зазначила, що протокол про адміністративне правопорушення складено в порушення вимог КУпАП, а саме НАБУ не встановлено та не вказано час та дату вчинення адмінправопорушення. Крім того, вважає, що в діях селищного голови відсутній склад адмінправопорушення, тому просила закрити провадження. Детектив заперечував і вважав, що протокол складений відповідно вимог КУпАП.

Вивчивши матеріали, суд закрив провадження у зв'язку з відсутністю в діях Хрустовського складу адміністративного правопорушення. Суддя вказав, що НАБУ в запиті не заявляло про розслідування провадження, в межах якого просило ці документи. Таким чином, лист селищного голови з обґрунтуванням причин неможливості надання інформації у формі обґрунтованих письмових пояснень на запит детектива НАБУ не може бути підставою для притягнення до адміністративної відповідальності. Більше того, на думку судді, протокол складений з порушенням вимог ст. 256 КУпАП, бо детективом не встановлено та не вказано час та дату вчинення Хрустовським адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, суд не оштрафував свідка у справі «Вог Аеро Джету». Раніше суд знову відклав розгляд скарги АМКУ на скасування штрафу «Укртатнафті».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: