Зеленський запропонував Путіну новий формат переговорів

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський запропонував президенту Росії Володимиру Путіну новий формат переговорів за участю лідера США Дональда Трампа.

Президент Володимир Зеленський запропонував президенту Росії Володимиру Путіну новий формат переговорів за участю лідера США Дональда Трампа.

Про це він заявив в відеозверненні, пише «Слово і Діло» в понеділок, 8 липня.

Нормандський формат: як реанімувати та посилити позиції УкраїниРазумков розглядає можливість підключення до переговорів у Нормандському форматі Великої Британії та США.

Зеленський пропонує Путіну провести переговори за участю президента США Дональда Трампа, прем'єр-міністра Британії Терези Мей, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона. За словами Зеленського, такі переговори можуть бути проведені в Мінську (Білорусь).

«Хочу звернутися до президента Росії Володимира Путіна. Треба поговорити? Треба, давайте. Обговоримо, чий Крим і кого там немає на Донбасі. Компанію для розмови пропоную наступну: я, ви, президент США Дональд Трамп, прем'єр-міністр Британії Тереза ​​Мей, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон. Місце? Думаю, Олександр Григорович Лукашенко із задоволенням прийме нас із вами в Мінську. Ми не змінюємо і не відмовляємося ні від яких дипломатичних форматів. Ми пропонуємо поговорити, адже треба ж поговорити? Правда?», - заявив він.

Відзначимо, на даний момент для врегулювання конфлікту на Донбасі працює тристороння контактна група в Мінську, учасниками якої є Україна, ОБСЄ і Росія. Крім того, питання врегулювання ситуації в Україні є темою переговорів в «нормандському форматі» (Україна, Франція, Німеччина, Росія).

Нагадаємо, Зеленський також відреагував на можливе проведення телемосту з російським телеканалом, назвавши його «дешевим піаром».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: