У ЄС планують скасувати санкції щодо Януковича – ГПУ

Читать на русском
Суд Європейського союзу найближчим часом може анулювати санкції стосовно екс-президента України Віктора Януковича та його оточення.

Суд Європейського союзу найближчим часом може анулювати санкції щодо екс-президента України Віктора Януковича та його оточення.

Як пише «Солово і Діло», про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

В Україну повернули мільйони доларів «грошей Януковича»Державна виконавча служба Міністерства юстиції стягнула з кіпрських компаній на користь України більше 3 млн доларів у справі про спецконфіскацію коштів Януковича.

«Найближчим часом Судом Європейського союзу можуть бути винесені рішення за позовами В. Януковича, О. Януковича, О. Клименка, С. Арбузова, В. Пшонки, А. Пшонки та А. Клюєва щодо скасування санкцій ЄС, продовження яких здійснювалося Радою ЄС протягом 2016-2018 років», – написала вона.

Сарган відзначила, що сторонами у відповідних судових процесах є згадані екс-високопосадовці та Рада ЄС.

«Рішення Суду ЄС жодним чином не вплинуть на перебіг розслідувань щодо згаданих осіб, які здійснюються правоохоронними органами України», – написала Сарган.

Вона також додала, що чинні санкції ЄС щодо 12 колишніх українських високопосадовців та їхнього найближчого оточення були продовжені в березні 2019 року й залишатимуться чинними.

«За результатами судових рішень та їх аналізу буде більш детальна інформація», – підсумувала Сарган.

Нагадаємо, 4 березня ЄС оприлюднив рішення про продовження санкцій проти Януковича та 11 його соратників до 6 березня 2020 року.

У ЄС тоді вирішили виключити із санкційного списку екс-главу Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва. У ГПУ запевняли, що роблять усе можливе, щоб довести розслідування щодо Клюєва до кінця.

Санкції проти Януковича та його оточення були запроваджені в березні 2014 року.

Загалом, у списку санкцій ЄС перебувають 170 осіб і 44 організації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: