Представник у ЄС спростував зняття санкцій з 9 соратників Януковича

Читать на русском
Представник у ЄС Микола Точицький спростував зняття санкцій з 9 соратників Віктора Януковича.

Представник України в Європейському Союзі, посол України в Бельгії за сумісництвом Микола Точицький заперечує інформацію про те, що ЄС зняв санкції з дев'яти представників оточення колишнього президента Віктора Януквовича.

Про це він повідомив в Twitter, пише «Слово і Діло».

«Чергова спроба пошуку гарячої новини там, де її немає. Ніяких рішень у ці дні про зняття санкцій з колишніх українських посадовців ЄС не приймав і не готується приймати. В Die Welt йдеться про санкції, що були зняті протягом попередніх років», - зазначив посол.

При цьому Точицький додав, що усього через агресію РФ і завдяки роботі керівництва держави з лідерами ЄС, протягом останніх років суттєво розширені економічні, «кримські» і персональні санкції, введені за псевдовыборы на окупованій території, будівництво Керченського мосту, нелегальне транспортування турбін Siemens, захоплення українських моряків та інші злочини РФ.

Нагадаємо, раніше німецька газета повідомила про те, що ЄС був змушений зняти санкції з дев'яти людей з оточення екс-президента Віктора Януковича через недостатню кількість доказів провини.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Європейський суд анулював санкції проти колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Як повідомлялося, адвокат колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва Марина Синіцина повідомила, що Інтерпол зняв з розшуку її клієнта.

Відзначимо, в лютому повідомлялося, що Євросоюз скасував санкції проти Клюєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: