У ГПУ прокоментували виклик на допит екс-чиновників з оточення Порошенка

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України заявили, що нові повістки про виклик на допит екс-чиновників з оточення Порошенка повністю законні.

У Генеральній прокуратурі України заявили, що нові повістки про виклик екс-голови НБУ Валерії Гонтаревої, екс-голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна, співвласника інвесткомпанії ICU Костянтина Стеценка та заступника глави Адміністрації президента Олексія Філатова повністю законні.

За словами прес-секретаря генпрокурора Лариси Сарган, попередні повідомлення про підозру чотирьом особам з оточення президента Петра Порошенка, вважаються недійсними, оскільки процедуру було проведено з порушенням законодавства, пише «Слово і Діло».

Вона нагадала, що 28 березня прокурор ГПУ Костянтин Кулик незаконно повідомив про підозри Гонтаревій, Ложкіну, Стеценку та Філатову. Він не виконав вимоги щодо «наявності достатніх доказів, доручення старшого групи прокурорів та особистого вручення». Тому станом на 28 березня, за її словами, вони не вважалися підозрюваними.

«Після проведення службового розслідування Генінспекцією ГПУ було встановлено, що підозри були направлені особам з порушенням законної процедури. Протягом кількох тижнів генпрокурор провів заслуховування по даній справі за участі всієї слідчо-прокурорської групи», - наголосила Сарган.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура викликала для вручення підозр і допиту екс-главу Адміністрації президента Бориса Ложкіна, заступника голови АП Олексія Філатова і екс-главу Нацбанку Валерію Гонтареву.

Всіх перерахованих осіб викликають як підозрюваних у справі олігарха Сергія Курченка, якого підозрюють у масштабних розкраданнях. Нові повістки датовані 18 квітня.

Екс-голова НБУ Валерія Гонтарєва вважає, що переслідування колишніх посадових осіб може бути пов'язано з судовим тиском Ігоря Коломойського на Національний банк через конфлікт навколо ПриватБанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: