ЄС зняв санкції з 9 осіб з оточення Януковича – ЗМІ

Читать на русском
Обмеження щодо цих людей Брюссель ввів п'ять років тому, запідозривши їх у зв'язках з Віктором Януковичем

ЄС виключив з санкційного списку, який він ввів у 2014 році відносно оточення екс-президента України Віктора Януковича, дев'ять осіб через відсутність доказів.

Про це з посиланням на внутрішні документи Європейської служби зовнішніх зв'язків повідомляє німецька газета Welt am Sonntag, передає Слово і Діло.

Зараз у списку санкцій ЄС перебувають 170 чоловік та 44 організації, уточнює видання. Всі вони завдали шкоди територіальній цілісності України. Хто саме був виведений з-під санкцій, газета не уточнює.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз виключив екс-главу адміністрації президента Андрія Клюєва з санкційного списку, в якому фігурують колишній президент Віктор Янукович і його оточення.

У той же час, до 6 березня 2020 року в ЄС продовжили санкції проти Януковича і його оточення (всього 12 осіб) за незаконне привласнення державних коштів України.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Європейський суд анулював санкції проти колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Як повідомлялося, адвокат колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва Марина Синіцина повідомила, що Інтерпол зняв з розшуку її клієнта.

Відзначимо, в лютому повідомлялося, що Євросоюз скасував санкції проти Клюєва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: