Повернення екс-чиновників: чому Януковича та Азарова не варто чекати

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог
Тарас Загороднійполіттехнолог

Андрій Портнов, екс-заступник голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича, повернувся в Україну. Олігарх Олександр Онищенко заявив, що найближчим часом повернеться теж. Валерій Хорошковський спростував своє повернення в Україну, натомість приїхала його дружина.

Політолог, директор Центру політичних досліджень Пента Володимир Фесенко вважає, що Олександр Онищенко та Андрій Портнов повернулись через те, що немає Петра Порошенка.

«Відбувається зміна керівництва правоохоронних органів, тому вони відчувають менше ризиків для себе», - пише експерт у своєму блозі.

Також, на його погляд, для Портнова – це символічне повернення. З початком президентства Володимира Зеленського це ніяк не пов’язано.

«Повернення колишніх держслужбовців часів Януковича спричинене поразкою Петра Порошенка та його відставкою з посади президента України», - вважає політолог.

Проте самого Віктора Януковича та Миколи Азарова очікувати не потрібно, наголосив він.

Зеленський оголосив перші кадрові рішення і провалив ще одну обіцянкуСеред перших кадрових рішень Зеленського - призначення Андрій Богдана та Руслана Рябошапки. Хоча президент обіцяв нових людей.

«Наразі проблема не в тому, що повернувся Портнов чи Онищенко, а в тому, що залишились люди Андрія Портнова у судовій системі за часів Порошенка. Колишні держслужбовці сподіваються знайти своє місце в новій політичній ситуації, але ці сподівання марні», - констатував Фесенко.

У коментарі «Слову і Ділу» політтехнолог Тарас Загородній висловив думку, що ситуація з поверненням Портнова може сильно розгойдати ситуацію навколо президентства Зеленського.

«Порошенко та умовно патріотична частина нікуди не дівається і потрібно визнати, що у Порошенка багато щирих прихильників. Тепер вони можуть вказувати, мовляв попереджали, що Зеленський – реванш регіоналів. Мовляв, ось підтвердження, екс-регіонали потроху повертаються в Україну. Тепер це стане проблемою Зеленського», - пояснює Загородній.

Нагадаємо, 20 травня відбулася церемонія інавгурації Володимира Зеленського. «Слово і Діло» проаналізувало, які слова Зеленський говорив найчастіше і на чому акцентував увагу.

21 травня Зеленський провів перші кадрові призначення та провалив власну обіцянку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: