Комітет відправив законопроект про дематюкацію на доопрацювання

Читать на русском
Парламентський комітет з питань свободи слова та інформаційної політики відправив на доопрацювання законопроект № 10414 «Про протидію лихослів'ю», або про дематюкацію мови.
Ольга Червакова

Парламентський комітет з питань свободи слова та інформаційної політики відправив на доопрацювання законопроект № 10414 «Про протидію лихослів'ю», або про дематюкацію мови.

Про це повідомляє «Слово і Діло» в середу, 10 липня.

Дематюкація мови: чому лайка не регулюється законодавством2 липня у Верховній раді зареєстрували законопроект номер 10414 про протидію лихослів’ю (про дематюкацію мови), який передбачає штрафи та покарання за використання нецензурної лексики.

«Хто за доопрацювання? Одноголосно», - оголосила рішення перший заступник голови комітету, нардеп від БПП Ольга Червакова.

При цьому народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Григорій Шверк зазначив, що законопроект припинить своє існування разом із закінченням роботи Верховної Ради VIII скликання.

«Ми всі розуміємо, що завтра останній день роботи нашої каденції. Ми всі розуміємо, що будь-який законопроект, який не був розглянутий у першому читанні - а у цього законопроекту немає жодного шансу бути розглянутим в першому читанні - вони згорають. Післязавтра, в п'ятницю, коли закінчиться наша каденція, цей законопроект перестане існувати. У мене питання - навіщо?», - сказав Шверк.

Нагадаємо, 2 липня в Верховній раді зареєстрували законопроект номер 10414 про протидію лихослів'я (про дематюкацію мови), який передбачає штрафи і покарання за використання нецензурної лексики.

Відзначимо, Уляна Супрун розповіла про користь ненормативної лексики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: