Суд продовжив обов'язки підозрюваному НАБУ судді з Маріуполя

Читать на русском
Столичний райсуд продовжив дію обов'язків, покладених на маріупольського суддю, якого викрили на одержанні неправомірної вигоди.

Суд до 22 липня продовжив дію обов'язків, покладених на суддю Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігоря Сараєва, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 2 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив суд продовжити Сараєву обов'язки, оскільки ризики перешкоджання слідству не зменшилися і продовжують існувати. Проте вивчивши клопотання, суддя задовольнила його частково. Так, Жовноватюк продовжила дію наступних обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Маріуполя без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання, а також утримуватися від спілкування з підозрюваною своєю помічницею Тетяною Золотар та свідком.

Як відомо, Сараєва та його помічницю Тетяну Золотар викрили «на гарячому». За версією слідства, Золотар була пособницею судді в одержанні неправомірної вигоди в 15 тисяч гривень за винесення рішення в справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Відразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддя й був викритий «на гарячому».

Нагадаємо, 18 квітня НАБУ завершило розслідування цієї справи і відкрило стороні захисту доступ до матеріалів справи. Пізніше суд обмежив йому строки ознайомлення з розслідуванням детективів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: