Ми працюємо вдень і вночі, щоб повернути моряків – Зеленський

Читать на русском
Зеленський також привітав учасників навчань «Сі Бриз» та наголосив на підтримці міжнародних партнерів у зміцненні ВМС України.

Президент Володимир Зеленський запевняє, що він та його команда роблять усе можливе для якнайшвидшого звільнення утримуваних у полоні в РФ українських військових моряків.

Про це пише Інтерфакс-Україна, передає Слово і Діло.

Заяву президент зробив в Одесі під час участі в заходах з нагоди дня ВМС України і початку українсько-американських командно-штабних навчань «Сі Бриз-2019».

«Сьогодні тут присутні сім'ї наших полонених моряків, і я вклоняюся вам за вашу мужність і витримку. Не буду багато говорити. Повірте, ми працюємо і вдень, і вночі, щоб повернути наших моряків додому. І я особисто роблю все, щоб слова про повернення нарешті перетворилися на міцні обійми з вашими хлопцями», - сказав президент.

Зеленський також привітав учасників навчань «Сі Бриз» та наголосив на підтримці міжнародних партнерів у зміцненні ВМС України.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополоненихСказано 9 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Він зазначив, що в навчаннях беруть участь близько 3 тисяч військовослужбовців з 19 країн світу.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року у Керченській протоці російські військові обстріляли і захопили українські катери «Бердянськ» та «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя. Троє українських моряків під час атаки росіян зазнали поранень.

Окупаційні «суди» у Криму заарештували 24 українських військових, їх було перевезено до російського СІЗО «Лефортово».

Полоненим українцям пред'явили звинувачення за ч.3 ст.322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до 6 років позбавлення волі.

25 травня 2019 року трибунал, створений у відповідності до Конвенції ООН з морського права, задовольнив ключову вимогу України у справі про тимчасові заходи, які має здійснити Росія та зобов’язав РФ відпустити захоплених моряків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: